Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на съединител

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на съединител

Предстои ми интересно занимание - някой блъскал си е с подобно наскоро? Сортирах и малко цени - ето информацията, която имам:

1. Цена на съединител - Валео - 230-270 лв., други разни (казаха ми, че са италиански, но нямали нищо общо с Валеото) - 110-140 лв.

Чудя се какво да взема - все пак за 100-те лева разлика ще си сменя и десен шарнир, накрайник, или нещо друго, но пък ако е скапан съединителя - скоро пак още мин. 150 лв за ремонт..... - моля за съвет?

2. Работа в сервиза - 120-130 и 150 лв.... и два дни време за по-сигурно.

В тази връзка още малко инфо за любопитните - сменях бенз. помпа - от ТиН взех някаква помпа - 90 лв., офертите за Бош и т.н. бяха за над 250 лв. ТАзи помпичка се оказа, че е без мрежичка и е леко по-широка от оригиналната, която имах с колата. Смяната, плюс мрежичката в сервиза - 20 лв. и 10 лв., тотал 30 лв.

Имам едно предложение - не знам дали има такава точно тема (за една подобна - за подобренията с цени знам), но защо не се направи една, където всеки каквото прави по колата и има желание да сподели - цена, качество на частите и качество на сервиза? Мисля, че това би било много полезно за всички и би спестило много главоболия на всички ALFA users, които гледам - ставаме все повече

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

Работа в сервиза - 120-130 и 150 лв.... и два дни време за по-сигурно.

малее, къде живееш бе човек? Аз скоро сменях съединителя - половин ден и въобще не си спомням цената, което значи, че едва ли е било над 40-50 лв. (за труда)
    166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev

малее, къде живееш бе човек? Аз скоро сменях съединителя - половин ден и въобще не си спомням цената, което значи, че едва ли е било над 40-50 лв. (за труда)
      че парите са много много са ... ама и че съединител на боксер си е приключение две мнения няма...

аз лично си вземах Валео за боксера... нямам забележки
      ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Слагай Валео, защото после ще съжаляваш Доста познати изгоряха по този начин с евтинджосите.
        sigpicex
        147Q2
        300bhp/606nm
        Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Недей да слагаш Коме/италиянски/че ще ревеш после
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

колега, слагай Валео, не се набутвай излишно за италиянските боклуци, ще изкара 2-3 месеца и после ще почне да тресе, сякаш секи миг ще се разпадне колата... от личен опит ти го казвам... а относно парите за труд... колега, за колко мислиш, че някой ще се хване да го прави това упражнение?!? цените по магазините са тройни, а искаме хората да ни работят за без пари и обвиняваме майсторите, че били кожодери...
            Alfa Romeo 145 1,6 TS 16V 1999 с нова ламбда сонда (дано не е напразно)

Comment

голяма глупост е тая цена 40-50лв
              RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
              0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от Lisan

именно! искаме хората да си чупят ръцете цял ден за 40-50 лева, а в магазина като оставиме 100 лева за нищо не ревеме на касата нали... а тва с половинята ден за работа е още по невероятно...
                Alfa Romeo 145 1,6 TS 16V 1999 с нова ламбда сонда (дано не е напразно)

Comment

Слава богу наще майстори в Благоевград не мислят още като вас
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от gh0str1d3r
                    Първоначално публикувано от Lisan

именно! искаме хората да си чупят ръцете цял ден за 40-50 лева, а в магазина като оставиме 100 лева за нищо не ревеме на касата нали... а тва с половинята ден за работа е още по невероятно...
                    Не че нещо, ама я оставих към 9 сутринта и към 3 си я взех. Всеки сам решава в какво да вярва
                    166, 2.4 JTD'00

Comment

Гледайте сега колеги - всеки си гони интереса, но смятам, че такова обсъждане е от полза за всички - и шофьори и монтьори. Нека си кажем кой какво му е минало през главата, за да не се случва другиму... Да не излезе после че италианките само се трошат и струва скъпо да се оправят... А това за сервизите в провинцията съм го чувал и от други места - специално за Пловдив - че работят добре и на по-добра цена от София. Явно в Благоевград обаче направо "тепат"!
                      И най-вече съединителя не е майтап работа, така че мога да кажа - този форум и тея обсъждания са от много голяма полза! А не е ли това целта?

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

Comment

наскоро сменях ...
                        230 лв валео + 130 лв труд и м/у 30 - 40 лв една джаджа дето и забравих името, която не намерих и оставих старата (разделя и притиска дисковете)

вече 4 месеца нямам грижи, да се надявам и да нямам )

п.с.
                        смяната на боксера се оказа голяма гимнастика но я направиха в рамките на един ден
                        за което съм много благодарен на клубния сервиз

п.с.с.
                        валеото май го купих по евтино с отстъпка от т&n... 190 лв
                        Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Хахах 40-50лв смяна на съединител вярно за времето от 9 сутринта до 3 след обяд може да се направи.Лично аз несам сменял саединител но е скоро ще стане наложително това е друг вапрос но миналото лято чупих скоростите на бояна и смяна на скоростите си е сеедно смяна на саединител същите неща се разглобяват и ми ззеха 100лв като се има на предвид че майстора е мой човек!Ако в Благоев град е 50лв аз там ще ходя вече страшен ВИЦ!
                          Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                          Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                          Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                          Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                          Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Има вече такава тема във форума, в която всеки описва през годините какво е сменял по алфата, къде и на каква цена. Може би на сайта няма да е лошо да се направи секция с най-препоръчваните магазини и сервизи по региони, както и цени на основни части и услуги. Това може и да се води реклама, но пък ще е супер полезно и всеки може да си носи в жабката разпечатка с тази информация за всеки случай, ако закъса из БГ.
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от acko88
                              Хахах 40-50лв смяна на съединител вярно за времето от 9 сутринта до 3 след обяд може да се направи.Лично аз несам сменял саединител но е скоро ще стане наложително това е друг вапрос но миналото лято чупих скоростите на бояна и смяна на скоростите си е сеедно смяна на саединител същите неща се разглобяват и ми ззеха 100лв като се има на предвид че майстора е мой човек!Ако в Благоев град е 50лв аз там ще ходя вече страшен ВИЦ!
                              Младежо бъди малко по-умерен в коментарите, ти откъде можеш да си сигурен на кой за колко му сменят съединителя или каквото и да било. Ми то ако прескоча до първото село в македония на 60км от тука да речем може и за 10 евро да ми го сменят, знам ли. Изобщо такива коментари са безпочвени. Както казах който каквото иска да вярва, само да държим почтителен тон . Че аз ако ви кажа и за други неща какви пари са ми взимали некой може да тръгне да ме бие . Затова ше си мълча
                              166, 2.4 JTD'00

Comment

Working...
                              X